Sokerimantelit, ne perinteiset

Näitä on tullut tehtyä jo muutamana jouluna ja aina ne kauppansa tekevät. Muutama raaka-aine ja helppo valmistaa. Työlään näistä tekee se tosiasia että hellan edestä ei poistuta sekunniksikaan silloin kun näitä paahdetaan. Ja se paahto kestää noin puoli tuntia pannullista kohden. Tosin itse teen aina tuplasatsin, tällä yksinkertaisella ohjeella aikaa menee ehkä hiukan vähemmän.
2,5dl manteleita
1dl sokeria
3/4dl vettä
2tl kanelia/piparimaustetta tmv

Laita kaikki ainekset paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri kuorruttaa mantelit kauttaaltaan. Tämä ottaa aikaa ja ekan kerran kun näitä tekee on usko loppua kesken. Ensin sokerivesi seos kiehuu, neste haihtuu ja sokeri kiteytyy uudelleen sokeriksi, kiteet kiinnittyvät toisiinsa isommiksi kiteiksi ja lopulta kiteet sulavat ja sula sokeri kiinnittyy mantelien pintaan. Tässä kohtaa kannatta lämpöä laskea ja olla tarkkana. Jos tämä jossain kohtaa palaa pohjaan niin juuri nyt. Sekoita, sekoita! Heti kun kaikki sokeri on kuorruttanut mantelit, kaada mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle. Ja nauti vaikka glögin kaverina!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuteen nousuun

Korujakin oon tehnyt

Stabilot testissä