Nameja

Jos ensimmäisen kerran tämän blogin puolelle namipäivitystä.






Tällaisia maapähkinävoi-suklaaherkkuja tuli tehtyä pojan nimppareille (jotka oli samalla hieman J:n 40-v juhlat). Ohje tylsästi englanniksi ja mitat kuppeina. mutta 1 cup=noin 2,5dl tarkka määrä on vissiin 2,25 mutta 2,5 on riittävän tarkka. Kielikylpyä samalla, olkaapa hyvät. Ohje on helppo ja namit herrkullisia. Graham cracker crumbs'it korvasin hienoksi jauhetuilla digestive-kekseillä. Muuten tein ohjeen mukaan nuo.


Ingredients
1 cup butter melted
2 cups graham cracker crumbs (use the boxed kind, or grind them in a food processor. Tiny granules.)
2 cups confectioners’ sugar
1 cup + 4 tablespoons peanut butter
1 1/2 cups semisweet chocolate chips
Directions
In a medium bowl, mix together the melted butter, graham cracker crumbs, confectioners’ sugar, and 1 cup peanut butter until well blended. Press evenly into the bottom of an ungreased 9×13 inch pan. In a metal bowl over simmering water, or in the microwave, melt the chocolate chips with the peanut butter, stirring occasionally until smooth. Spread over the peanut butter layer. Refrigerate for at least one hour before cutting into squares.

Särkyneen sydämen suklaakakku on alunperin kuivakakku mutta toimii täytettynäkin. Helppo tehdä, sekoitettava tavallaan piimäkakkumainen tekotavaltaan:
3dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhoa
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 prk maitorahkaa
1 dl maitoa
150g voita
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu voi ja rahka-maitoseos, lopuksi kananmunat. Paista 180 asteessa noin tunti.
Tässä kostutin kakun vaniljamaidolla ja täytin appelsiinituorejuusto-vaniljakreemiseoksella, pinnalle sihtasin vielä tomusokeria. 


 Tämä kuva on kylläkin kesältä mutta samanlaisia jäälauttaleivoksia oli nytkin tarjolla. Tällä ohjeella:
 
Jäälauttaleivokset
 
pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunan keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä, maitoa tai kermaa tai vaikkapa punssia, rommia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
 
taikinan päälle:
200 g suklaata ( jopa enemmänkin -> 250 g... sekä tumma että vaalea ja kaikki siltä väliltä käy...)
 
marenki pinnalle:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
 
Valmistaminen
Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmunat vaahtoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon neste ja jauhoseos, sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi ohueksi levyksi.
 
Hienonna ( veitsellä rouheaksi) tai paloittele suklaa ja levitä taikinalevyn päälle. Painele suklaat kunnolla taikinaan, että palat pysyvät paikoillaan kun levität marengin.
 
Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki pohjan ja suklaan päälle, paista 175 asteisessa uunissa n.30 minuuttia ( tarkista että pohja on varmasti kypsä) Anna jäähtyä ihan kylmäksi ja leikkaa sitten halutun kokoisiksi paloiksi.runsaalla suklaalla laitettuna on ihan hyvän makeaa , joten älä leikkaa turhan isoja paloja.
 
Itse käytin tällä kertaa suklaata 300g!? josta 200g oli minttukrokanttia ja 100g tava tummaa leivontasuklaata. ei se maku ainakaan piloille mennyt siitä että suklaata oli himpun verran enemmän...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuteen nousuun

Korujakin oon tehnyt

Piina!