Tekstit

Kupla2

Kuva
Taas olisi kuplia valmiina matkaamaan maailmalle. Kuplat ovat siis onttoja, suupuhallettua lasia. Kaikki palikat 925 hopeaa.

Omaksi iloksi muutama koru

Kuva
Tässä muutama lopuvuodesta omaksi iloksi syntynyt koru. Nyt on lempimateriaaliksi noussut simpukankuorihelmi (south sea shell pearl) Jota on liki joka korussa. Ylimmässä omaksi melkein kauhuksi lilaa!!! ametistia jota kylläkin pehmensin vaaleanpunaisella ruusukvartsilla ja lämpimälä pronssilla. Lila on minulle vaikea väri mutta päätin opetella käyttämään sitä omissakin koruissni, tiluskoruissa sitä on mennyt kauniina AAA-luokan ametistina ja lasihelmenä, molempina. Lilan korun jippona on avattava lipasriipus johon ihastuin etsyssä ja se oli Ihan Pakko Saada! Pikku slaisuuksien lipas... Ametistia, ruusukvartsia ja pronssia Riipuksen lipas on avatta :) pikku salaisuuksille.... simpukankuorihelmiä ja korumetallia Simpukankuorihelmeä ja korumetallia, väleissä 4millin siemenhelmiä perun pinkkiä opaalia, botswanan akaattia ja korumetallia merilasia ja korumetallia Simpukankuorihelmiä, kiinankristallia ja korumetallia

Vauvaonnittelua

Kuva
Pitkästä aikaa kortti. Mementon musteella keimailua, promarkerin tussilla värit ja hiukan tilpehöörejä+ glossyaccentia nalleen. Pienelle prinssille.

Suklaapikkuleivät

Kuva
Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme... Neitinen on nuhassa ja hänen herkukseen tehtiin suklaapikkuleipiä. Näiden tko oli tosin sovittu ennen taudin iskemistä, mutta helpottanevat potilaan oloa, tekevät sairastamisesta ainakin asteen mukavampaa, toivottavasti. Ohje taas vauvapalstalta, Even loistavia poimintoja. Tällä kertaa ameriikan maalta ja siis englanniksi, mitat jenkkejä myöskin. Kielikylpyä tiedossa reseptin testajalle tiedossa. kylpy kannattaa kylläkin, suosittelen! Chocolate chip cookies * 2 cups all-purpose flour * 1/2 teaspoon baking soda * 1/2 teaspoon salt * 3/4 cup unsalted butter, melted * 1 cup packed brown sugar * 1/2 cup white sugar * 1 tablespoon vanilla extract * 1 egg * 1 egg yolk * 2 cups semisweet chocolate chips Directions 1. Preheat the oven to 325 degrees F (165 degrees C). Grease cookie sheets or line with parchment paper. 2. Sift together the flour, baking soda and salt; set aside. 3. In a medium bowl, cream together the melted but...

Bubbels

Kuva
Ystäväni näki eräässä verkkokaupassa korun joka muistutti saippuakuplia tai vaahtoa kaulalla. Ja kun löysin vastaavia helmiä eräästä verkkokaupasta, päätimme tehdä korusta kopion. Tällainen siitä tuli. Kuplia kaulalla, aika kiva.

Joulukukkia

Kuva
Koska nämä ovat lähes kaikki jo saajillaan niin voinen jo julkaista nämä täälläkin. Tällaisia joulukukkasia lähti maailmalle tänä vuonna. Alkuperäinen idea on Karamellikengät-blogin Eveltä. Eli washi- teipillä koristeltuja Havin tuikkuja. Tuikut eivät kuumene niin kuumaksi etteikö teippi kestäisi sitä, ideana siis on että kynttilät voi polttaa esim. tarjottimella tmv. sellaisenaan, ei tarvita aina tuikkukuppeja. Kynttilöiden kaverina lähti kuusenkoristeita tai muuta jouluista muistamista.

Sokerimantelit, ne perinteiset

Kuva
Näitä on tullut tehtyä jo muutamana jouluna ja aina ne kauppansa tekevät. Muutama raaka-aine ja helppo valmistaa. Työlään näistä tekee se tosiasia että hellan edestä ei poistuta sekunniksikaan silloin kun näitä paahdetaan. Ja se paahto kestää noin puoli tuntia pannullista kohden. Tosin itse teen aina tuplasatsin, tällä yksinkertaisella ohjeella aikaa menee ehkä hiukan vähemmän. 2,5dl manteleita 1dl sokeria 3/4dl vettä 2tl kanelia/piparimaustetta tmv Laita kaikki ainekset paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri kuorruttaa mantelit kauttaaltaan. Tämä ottaa aikaa ja ekan kerran kun näitä tekee on usko loppua kesken. Ensin sokerivesi seos kiehuu, neste haihtuu ja sokeri kiteytyy uudelleen sokeriksi, kiteet kiinnittyvät toisiinsa isommiksi kiteiksi ja lopulta kiteet sulavat ja sula sokeri kiinnittyy mantelien pintaan. Tässä kohtaa kannatta lämpöä laskea ja olla tarkkana. Jos tämä jossain kohtaa palaa pohjaan niin juuri nyt. Sekoita, sekoita! Heti k...