Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2012.

Joulukukkia

Kuva
Koska nämä ovat lähes kaikki jo saajillaan niin voinen jo julkaista nämä täälläkin. Tällaisia joulukukkasia lähti maailmalle tänä vuonna. Alkuperäinen idea on Karamellikengät-blogin Eveltä. Eli washi- teipillä koristeltuja Havin tuikkuja. Tuikut eivät kuumene niin kuumaksi etteikö teippi kestäisi sitä, ideana siis on että kynttilät voi polttaa esim. tarjottimella tmv. sellaisenaan, ei tarvita aina tuikkukuppeja. Kynttilöiden kaverina lähti kuusenkoristeita tai muuta jouluista muistamista.

Sokerimantelit, ne perinteiset

Kuva
Näitä on tullut tehtyä jo muutamana jouluna ja aina ne kauppansa tekevät. Muutama raaka-aine ja helppo valmistaa. Työlään näistä tekee se tosiasia että hellan edestä ei poistuta sekunniksikaan silloin kun näitä paahdetaan. Ja se paahto kestää noin puoli tuntia pannullista kohden. Tosin itse teen aina tuplasatsin, tällä yksinkertaisella ohjeella aikaa menee ehkä hiukan vähemmän. 2,5dl manteleita 1dl sokeria 3/4dl vettä 2tl kanelia/piparimaustetta tmv Laita kaikki ainekset paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri kuorruttaa mantelit kauttaaltaan. Tämä ottaa aikaa ja ekan kerran kun näitä tekee on usko loppua kesken. Ensin sokerivesi seos kiehuu, neste haihtuu ja sokeri kiteytyy uudelleen sokeriksi, kiteet kiinnittyvät toisiinsa isommiksi kiteiksi ja lopulta kiteet sulavat ja sula sokeri kiinnittyy mantelien pintaan. Tässä kohtaa kannatta lämpöä laskea ja olla tarkkana. Jos tämä jossain kohtaa palaa pohjaan niin juuri nyt. Sekoita, sekoita! Heti k

Perinteiset suklaatryffelit

Kuva
Näitä ihania suklaatryffeleitä tulee tehtyä joka vuosi. Ohje on helppo, Pirkasta joskus aikanaa poimittu. 250g tummaa suklaata 3/4 dl kuohukermaa 1 tl kardemummaa 2 tl appelsiiniesanssia / 2 rkl appelsiinilikööriä ( gran mariner) 125g valkoista suklaata Koristerakeita oman maun mukaan Keitä kermaa, kardemummaa ja appelsiiniesanssia/likööriä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, paloittele tumma suklaa joukkoon ja anna sulaa koko ajan sekoittaen. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota karamellivuokiin. Sulata valkoinen suklaa ja pursota tryffelien päälle. Koristele ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. Ohjeesta tulee noin 40 tryffeliä.

Nameja

Kuva
Jos ensimmäisen kerran tämän blogin puolelle namipäivitystä. Tällaisia maapähkinävoi-suklaaherkkuja tuli tehtyä pojan nimppareille (jotka oli samalla hieman J:n 40-v juhlat). Ohje tylsästi englanniksi ja mitat kuppeina. mutta 1 cup=noin 2,5dl tarkka määrä on vissiin 2,25 mutta 2,5 on riittävän tarkka. Kielikylpyä samalla, olkaapa hyvät. Ohje on helppo ja namit herrkullisia. Graham cracker crumbs'it korvasin hienoksi jauhetuilla digestive-kekseillä. Muuten tein ohjeen mukaan nuo. Ingredients 1 cup butter melted 2 cups graham cracker crumbs (use the boxed kind, or grind them in a food processor. Tiny granules.) 2 cups confectioners’ sugar 1 cup + 4 tablespoons peanut butter 1 1/2 cups semisweet chocolate chips Directions In a medium bowl, mix together the melted butter, graham cracker crumbs, confectioners’ sugar, and 1 cup peanut butter until well blended. Press evenly into the bottom of an ungreased 9×13 inch pan. In a metal bowl over simmering water, or in t

Vielä muutama vanha

Kuva
Sulkia, toisisssa onyksit, toisissa savukvartsit Iisot makeanvedenhelminugetit, simppeliä ja kaunista ihan yksistään Tämä koru sai mut melkein muuttaamaan mieleni lilasta. Upeita ametisteja ja hopeaa, äidin työkaverille.

Kranssi oveen

Kuva
Lisää kuvateksti Tällainen vauhtinäperrys päätyi oveen täksi jouluksi. Kranssi itsessään on äitini näperryksiä käpykurssilta, minä lisäsin siihen nuo punospallot ja nauhan. Siitä mentiin siis missä aita oli matalin tai sitä ei ollut lainkaan. Ja sormenimtoki poltin kuumaliimassa jälleen kerran, kuinkas muutenkaan. Palloja kranssiin tuli huomattavasti enemmän kuin aluksi ajattelin, siitä saa syyttää jälkikasvun yllytystä...

Metallimiehelle reinot

Kuva
Mies joka meillä asuu täytti tasaisia ja täytyyhän nelikymppisellä olla jo reinot. Metallimiehellä vaan astetta rokimmat. Vielä kerran onnea! Hiukan ketjua ja niittiä, se oli siinä!